TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
Travel Turkey'de Ayvalık Tanıtıldı

İzmir'de düzenlenen İzmir Travel Turkey Fuarı'nda, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi de her yıl olduğu gibi yerini aldı.

Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği olarak katıldığı fuarda, Ayvalıkve standı yoğun ilgi gördü. Fuarın bu yılki etabında düzenlenen stant tasarımı estetik açıdan yerli yabancı herkesin beğenisini kazandı. AYTUGEB çatısı altında düzenlenen fuarda, Ayvalık Belediyesi de desteklerini her yıl olduğu gibi bu yılda sürdürdü. Bu çatı altında başta Ayvalık ilçesinin tanıtımın yanı sıra turizme katkıda bulunan, otellerin, pansiyonların, restoranların, kafelerin ve birçok zeytin ve zeytinyağı üreticisinin tanıtımı yapıldı.

Stantta; bu yıl ilk defa yapılan Ayvalık'ta zeytin ve zeytinyağı şirketlerinin katkıda bulunduğu özel cam tasarımlı şişelerin de teşhiri yapılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayvalık'ın sadece yaz sezonu turizmiyle değil, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de her fırsatta dile getirdiği gibi kış aylarında da kültür turizmiyle, turizm piyasasında yer edinebileceğini belirten yetkililerin ise; İzmirlilerin ilgisinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etmeleri dikkatlerden kaçmadı.Ayvalık için iyi bir tanıtım sürecinin yaşandığını belirten AYTUGEB yetkilileri; bu tür fuarların önemine vurgu yaparken, özellikle Balkan ülkelerine ait tur operatörü şirketlerinin kültürel anlamda Ayvalık ile aralarında ortak bağ bulunduğunu, Balkan Devletleri ve Ayvalık arasında iki yönlü bir turizmin mümkün olabileceğini dile getirdiler.

Ayvalık turizminin gelişerek, Ayvalık ekonomisine katkıda bulunması amaçlanan fuarda, standa İzmir Valisi Mustafa ToprakAyvalık Kaymakam Vekili Naif YavuzAyvalık İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Kantık'ın da Ayvalık standını yalnız bırakmayanlar arasında yer aldığı gözlendi.