TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
Balıkesir EMITT Fuarı’nda Dünyaya Açılma Kararlılığını Bir Kez Daha Ortaya Koydu

Balıkesir Valiliği fuara Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonda seyahat acentaları ve oteller başta olmak üzere çok sayıda profesyonel sektör temsilcisi ile birlikte katıldı. Dünya’da ve Türkiye’de turizmde öne çıkmak isteyen illeri, kalkınma ajanslarını, beldeleri, turizm firmalarını ve sektör profesyonellerini her yıl buluşturan EMITT Fuarı’nda Balıkesir Valiliği profesyonellerin yer aldığı 3. salonda tanıtıldı.

Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte başta AYTUGEB (Ayvalık Turizmi Geliştirme Birliği) Ayvalık standı ile Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy belediye başkanlıkları işbirliğinde temsil edildi.

Ayrıca fuarda Gönen Belediye Başkanlığı Gönen Termal Resort Oteli ile Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği ile Güre Belediyesi ise Afrodit Termal Otel ile katıldı. Akçay, Altınoluk, Karaağaç ve Zeytinli beldeleri belediye başkanlıkları tarafından temsil edildi. Bunun dışında ilimizden bağımsız olarak çok sayıda zeytin, zeytinyağı ve sabun ticareti yapan firma ile büyük termal tesislerin genel müdürleri ve yardımcıları kendi standlarında katılarak ilimizin, turizmde hak ettiği konuma ulaşması için tanıtımına ciddi katkıda bulunma gayreti gösterdiler.

Türkiye’nin nabzını tutan EMITT Fuarı’nın açılış programına Vali Yardımcısı Selda Dural ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4 kişilik bir ekip katıldı. Konuk ülke Arjantin’in birbirinden güzel renkli gösterileri ile desteklediği fuar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile konuk diğer Turizm Bakanları tarafından açıldı.

Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya’dan gelen turizm profesyonellerinin ağırlıklı olarak yer aldığı Dünya’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olan EMITT’e Vali Ahmet Turhan da katıldı.

Vali Turhan, başta Balıkesir Valiliği standı olmak üzere ilimizin deniz turizmi ile birlikte alternatif tüm turizm segmentlerinin tanıtımı için çaba sarf eden standları tek tek ziyaret etti ve yapılan tanıtımlara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde ev sahipleri Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan Özpolat, Altınova Belediye Başkanı Asım SÜRER, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin Vali Ahmet Turhan’a ilçelerine ve beldelerine göstermiş oldukları ilgi ve nezaketleri için çok teşekkür ettiler.

Türkiye’nin nabzını tutan EMITT Fuarı’nda Vali Ahmet Turhan daha önce kaymakamlık yaptığı Midyat Belediyesi ve daha önce Valilik yapmış olduğu Batman Valiliği standlarını da ziyaret etti.
Bu ziyaretler sırasında Valimiz Ahmet Turhan’a büyük ilgi gösteren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Batman Vali Yardımcısı Şener ÇAĞLAR kendilerinin standlarını ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Vali Turhan’a göstermiş olduğu kadirşinaslık için teşekkür ettiler.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT‘te yapılan tanıtımlar sayesinde Balıkesir standı, Dünya’nın dört bir yanından gelen çok sayıda yabancı ve yerli katılımcı ile ziyaretçiyi ağırladı. Balıkesir’ in deniz turizminde geçmişte olduğu gibi bugünde marka il olduğunu ifade eden turizm profesyonelleri, sağlık ve termal turizm bakımından da 2013 yılı hedefleri kapsamında parlayan bir yıldız olduğunu, değerlerini öne çıkarma konusunda da son derece hızla mesafe katettiğinin bilindiğini ifade ettiler. Antik Çağ’dan günümüze uzanan süreçte Balıkesir’in çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış olması, eşsiz bir doğaya ve zengin bir kültüre sahip bulunması,  turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği lokasyonların başında gelmesinin en önemli sebebi olduğunu vurguladılar.

Dünya’daki turizm fuarları sıralamasında 5. fuar konumuna ulaşan 2013 EMITT Fuarı’nın 67 ülkeden 4 bin 500 yabancı katılımcıyla ve yeni ziyaretçi sayısı ile rekor kırmasına kesin gözüyle bakılıyor.