TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
AYTUGEB MALİ GENEL KURULU YAPILDI

AYTUGEB tüzüğünün 11. maddesi gereğince, 2015 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu AyvalıkTicaret Odası Toplantı Salonunda yapıldı.
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Rahmi Gençer’in de katıldığı Genel Kurulda divan Başkanlığını Alp Sezek, katip üyeliklerini ise İsmet Somay ve Nurhan Fidancıoğlu yaptı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda AYTUGEB’in 2014 yılı kesin hesabı görüşülüp oylandı. 2015 yılı birlik encümeni faaliyet raporu görüşülerek oyulandı. Birliğin 2016 yılı tahmini bütçesinin görüşülüp oylanarak kabul edildi. Tüzüğün 1. ve 5. Maddelerinde yer alan Ayvalık Turizm Altyapı Geliştirme Birliği adının Balıkesir’in büyükşehir olması nedeniyle altyapı kısmının çıkarılarak kısa adı AYTUGEB olarak kalmak kaydıyla birliğin adı Ayvalık Turizm Geliştirme Hizmet Birliği olarak değiştirildi.
AYTUGEB genel kurulunda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye ile 
AYTUGEB tarafından hazırlanan projelerin Güney Marmara Kalkınma Ajansınca kabul edilerek desteklendiğini de ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı ve AYTUGEB Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ın UNESCO yolculuğunu salonda bulunanlara anlattı.
Ayvalık Belediyesi ve ATRUGEB olarak yurtiçi fuarlara katılmama kararı aldıklarını da hatırlatan Gençer, Ayvalık’ın yurt dışında Berlin, Dusseldof ve Miami Fuarlarına katılarak tanıtımın yapacağını ve Ayvalık’a gelecek yabancı turist sayesinde ilçe turizmin hareketleneceğini bildirdi. Gençer, şu sıralarda Ayvalık’ın kış turizminde de hareketlilik olduğuna dikkat çekerek yeni küçük otellerin ardı ardına açıldığını, Ayvalık’ta turizmi 12 aya çıkarmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi.
Başkan Gençer, Ayvalık ile ilgili yapmayı planladıkları, yeni meydan, Atatürk Bulvarı, Kırlangıç, Ayazma restorasyon ve Talatpaşa Caddesi sokak iyileştirme gibi bazı projelerinden bahsetti.
AYTUGEB Genel Kuruluna katılanlar da Ayvalık’ın kalkınması ve turizminin gelişmesi için Ayvalık Belediyesinin bu projelerini desteklediklerini bildirdiler.

http://www.milliyet.com.tr/aytugeb-genel-kurulu-yapildi-balikesir-yerelhaber-1107757/