TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
AYTUGEB MALİ GENEL KURULU YAPILDI
Ayhan Gökdeniz’in sunum yaptığı AYTUGEB Mali Genel Kurulunda 2013 yılı kesin bütçesi oylanarak kabul edildi. Ayrıca 2014 ve 2015 yıllarının öngörülen tahmini bütçeleri de görüşüldü.
Ayvalık Ferahi Evlerde yapılan mali genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu. Yapılan oylamada Ferzan Kandemir divan başkanlığına, üyeliklere ise Nurhan Fidancıoğlu ve Adnan Ülkü seçildi.
Genel kurulda birliğin gelir ve gider hesap cetvelleri görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. 
Ayvalık’ta yabancı turizmin nasıl artırılacağı soruşlarının cevabının da arandığı genel kurulda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı ve AYTUGEB Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Gençer, 3belediyenin tek belediyeye dönüşmesi ve Özel idarelerin kapatılması sonucunda kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan AYTUGEB’în el birliğiyle kurtarıldığını bildirdi.
AYTUGEB’in bütçesinin büyük bir kısmının Ayvalık Belediyesine ait olacağını kaydeden Gençer, “Bu durumda birliğin masraflarını kısacağız. Bazı fuarlara katılmayacağız. Üyeliklerinizi sürdürerek AYTUGEB’i kurtarmanın yanı sıra projelerinizi de AYTUGEB üzerinden yürüttüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Son proje de çok başarılı bir daha ki seneler bunu devam ettirmeliyiz. Yemek kültürünü bir festival haline dönüştürmeliyiz bunun da altyapısını AYTUGEB ile yapmamız gerekir. Ayvalık’ta yağılacak bu ciddi faaliyetler gerçekten ses getiriyor. Yemek kültürüyle ilgili bir program yapalım bu da hasat şenliğimiz gibi bir hale gelsin” dedi.
Başkan Gençer, havaalanının değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi;
“Bu seneki projede Duesseldorf ve Berlin fuarları var. Bunun yanı sıra 1 buçuk ay önce İzmir Deniz Ticaret Odası’nın beni ziyaretinde son dönemlerde Ege’de çok artan Kurvaziyer turizminin neden Ayvalık’ta olmasın dedim. Yaptığımız görüşmede Ayvalık’ta Kurvaziyer turizmin olabileceğini söylediler. Böyle bir şeyi becerebilirsek Ayvalık’ın tanıtımına Ayvalık esnafına faydalı olur. Bir de bu Ayvalık için prestijdir. Bununla ilgili en büyük fuar Miami’de kuruluyormuş. Biz de bu fuara bir temsilci yollamalıyız diye düşünüyorum.”
Genel Kurulun dilek ve temenniler kısmında konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, avantaj ve dezavantajların ortaya konması gerektiğini söyledi. Uzun boylu birkaç programın yapılması zorunluluğunda olunduğunu da kaydeden Nazlı, “Altyapısal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için saha çalışması yapılması gerekmekte.  Bunun ötesinde mutlaka profesyonel destek alınmalı; Sörfünden tutun da su altı dalışına kadar” ifadelerini kullanarak  her şeyin ence ayrıntısına kadar elekten geçirilerek ortaya dökülmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
http://www.balikesirposta.com.tr/gundem/aytugeb-mali-genel-kurulu-yapildi-h12728.html