TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
AYTUGEB, karar aldı; KÖRFEZİN BİRLİKTE TANITILMASI İÇİN TEKNİK ÇALIŞILACAK

AYTUGEB, karar aldı; 
KÖRFEZİN BİRLİKTE TANITILMASI İÇİN TEKNİK ÇALIŞILACAK
 

Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt yapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) 2014 Yılı Olağan Mali Genel Kurulunda, sadece Ayvalık'ın değil Körfez Bölgesinin birlikte pazarlanması gündeme geldi. 
"ORTALAMA 200 BİN LİRA BÜTÇE İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİMİZ ANLAŞILIYOR"
Ferzan Kandemir'in Divan Başkanı olarak seçilmesi ve iki katip üyenin belirlenmesinin ardından 2013 yılı kesin hesabı görüşüldü. 2013 yılında 410 bin 111 lira gider öngörüldüğünü ancak bütçede gider toplamının 316 bin 153 lira olduğunu kaydeden Birlik Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, aynı yıl için 410 bin 111 lira gelir öngörüldüğünü gerçekleşen gelirin ise 313 bin 706 lira olduğunu açıkladı. 2014 yılı bitmediği için hazırlanan bütçenin bir varsayım bütçesi olduğunu sözlerine ekleyen Gökdeniz, öngörülen gelirin 430 bin 616 olmasına karşın 110 bin 315 lira olarak, öngörülen giderin 431 bin 616 lira olmasına karşın 168 bin 678 lira olarak gerçekleştiğini belirtti. Gelir kalemleri arasında yer alan birlik paydaşı işletmelerden elde edilecek gelirin 107 bin 502 lira olması öngörülürken 10 bin 684 lira olarak gerçekleştiği öğrenildi. Gökdeniz, "2014'ün ilk 3 ayında AYTUGEB, 3 belediye ve özel idare olmak üzere 4 mahalli idareden katkı aldı ama son 9 ay içinde sadece Ayvalık Belediyesinden katkı alıyoruz. Rakam bu nedenle düşük çıkıyor. Ortalama 200-220 bin lira civarında bütçe ile yolumuza devam edeceğimiz anlaşılıyor" dedi. 2015 yılında gelir ve gider bütçesinin 203 bin 500 lira olarak öngörüldüğü açıklandı. Bu bütçe içinde birlik paydaşları olan işletmelerden beklenen gelir 41 bin 500 lira. Gelir bütçesinin ana kalemini ise Ayvalık Belediyesinden gelmesi beklenen 150 bin lira oluşturuyor. Açıklamaların ardından 2013 ve 2015 yılı kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi. 
AYTUGEB, DÜSSELDORF YATÇILIK FUARI, BERLİN FUARI VE MİAMİ DE KURVAZİYER FUARINA KATILACAK
2014 yılı Birlik Encümeni Faaliyet Raporunda; aytugeb.gov.tr web sayfasının açılması, Turizm Haftası etkinliklerinde aktif destek verilmesi, yılın ilk 3 çeyreğinde 50 bin adet kapsamlı harita, 3 bin adet broşür bastırılması, İstanbul Feshane Günlerine katılma konuları yer aldı. Birliğin, 17-25 Ocak tarihleri arsında yapılacak Boot Düsseldorf Uluslararası Yatçılık Fuarına katılmak için başvuruda bulunduğu, Berlin Fuarının yanı sıra Miami'de yapılacak olan Kurvaziyer Turizm Fuarına da katılma planlarının yapıldığı açıklandı. Başkan Gençer, "Berlin Fuarına özellikle otelcilerimizin katılmasını isterim. Bir daha ki senelerde Hollanda, Norveç gibi fuarlara katılmakta fayda var. Fuarlar dışında Ayvalık'ta yapılan yemek şenliği gibi faaliyetler ses getiriyor. Sadece fuarlara giderek Ayvalık'ın turizmini arttırmakla birlikte, Çekül Vakfına sokak sağlıklaştırmasını içeren bir proje için başvurduk. 140 bin liralık bir destek geliyor. Önemli bir destek" dedi. 
"SADECE AYVALIK OLARAK İŞİMİZ BİRAZ ZOR"
AYTUGEB'in rotasını belirleyecek önemli bir tespit ve öneride bulunan Uğur Berk, "Yapılan çalışmaların sonucunu görmek için makro bakmak lazım. Gönül ister ki, AYTUGEB bölgesini büyüterek Körfez Bölgesine hakim olsun ve Aytugeb, Körfez Bölgesini paketleyip satsın ki Havaalanını çalıştırsın yoksa sadece Ayvalık olarak tur operatörleri çok klasik yaklaşıyor. Bölgenin pazarlaması yetersiz. Ayvalık olarak hepimiz hevesliyiz ama fuarlardan ziyade diğer belediyeleri ve birlikleri yanımıza almalıyız. Sadece Ayvalık olarak işimiz biraz zor" dedi. Berk'in bu ifadeleri Birlik üyeleri tarafından da kabul edildi. Başkan Gençer, "Yurt dışında Ayvalık'a gitmeliyim fikrini nasıl yaratırız, hangi yol doğrudur, biz bu insanlara fuarlarla ulaşamaz mıyız?" diye sordu. Birlik üyelerinden Fuarlara giderken Ayvalık tanıtım dosyası hazırlayıp bunu sadece stantta durmadan diğer katılımcılara verme, Yelken, sörf okulları, bloggerlarla ve önemli yayınlarla diyalog kurma önerileri geldi. 
"KARARGAH AYTUGEB AMA KARARGAH GÜÇLÜ MÜ? DEĞİL"
Birlik üyelerinin çok heyecanlı ve aceleci bir tavrı olduğunu ifade eden Kaymakam Namık Kemal Nazlı, "Yapısal bir şeyi ortaya koyarsak bu yanlış bir tutumdur. Stratejik plan hazırlamak, avantajlarımızı ve dezavantajlarımızı ortaya koymamız gerek. Bunun için kısa, orta ve uzun öçlekte üç aşamalı plan yapmak zorundayız. Karargah AYTUGEB. Karargah güçlü mü? değil. Siz bu karargahla cephede savaşabilir misiniz? savaşamazsınız. AYTUGEB'in ayaklarının yere sağlam basması lazım. Sağlam bir kaynağa ihtiyacımız var. saha çalışması yapılmalı. Profesyonel destek alınmalı. Gücümüzü birleşyirelim, kanalize olalım ama telaşa gerek yok yavaş yavaş" dedi. 
"TURİZMCİLER BERABERLİĞİNİ ARTTIRMALI. 
Başkan Gençer, "Size turzimi öğretecek halimiz yok. Beraberliğinizi arttırın. Projeler üretilmeli. Aranızda mesai yapın. Bu toplantılar oluyor, bir daha ki toplantıya kadar bunlar konuşulmuyor. Hepimizin işi var ama bu sizin birincil işiniz. Ayvalık iyi olursa herkes iyi olur" mesajını verdi. Birlik üyeleri ise Ayhan Gökdeniz'in de katılacağı ara toplantılarla Ayvalık'ı yurt dışında tanıtıcı projeler üretmeye karar verdi.

Nilgün KAYA