TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
“AYTUGEB'i Yönetmeye Var Mısınız?”

“AYTUGEB’İ YÖNETMEYE VAR MISINIZ?”
Nilgün KAYA 

AYTUGEB Genel Kurul Toplantısı Cuma günü saat 17.00’de Ayvalık Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Edremit Belediyesinin birleşme teklifini kabul ettiği AYTUGEB’in sektör temsilcileri tarafından idare edilmesini bir kez daha gündeme getiren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ın turizmde hedef kitlesini iyi seçme ve yabancı turizme yönelme önerisiyle birlikte sektör temsilcilerine sordu; “AYTUGEB’i yönetmeye var mısınız?”

Yoklama yapıldıktan sonra toplantının 2. kez düzenlendiği için yeter çoğunluk sayısının aranmayacağı belirtilerek, Divan Başkanı ve 2 Katip Üye ile 1. Ve 2. Başkan Vekili seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Halil Özer, katip üyeliklere Nurhan Fidancıoğlu ve Ümit Özgültekin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündemin diğer maddeleri görüşülmesine geçildi. 

Yeni Birlik Meclisinin oluşturulması ve Yeni Birlik Encümeninin oluşturulması ve görev dağılımına ilişkin 4 ve 5. maddelerin tüzük değişikliğine ilişkin 10.maddenin ardından ele alınmasına karar verildi. Ayvalık Belediyesi’nden gelen Yeni Meclis üyeleri ile ilgili yazı ile ilgili bilgi veren Doç Dr. Ayhan Gökdeniz, Mahalli İdareler Yasası ve yeni tüzük gereği , Ayvalık Belediyesinin yeni oluşan meclisinden seçilen altı üyenin Belediye Başkanı ile birlikte Ayvalık Belediyesini temsilen AYTUGEB’de görev yapacağını ifade etti. Buna göre; birliğin üç doğal üyesi olan Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı dışında Ayvalık Belediyesini temsilen Nusret Taşan, Hüseyin Barış, Ahmet Erkal, Nilay Toprak, Kontenjandan ise Ümit Özgültekin ve Ayhan Gökdeniz’in görev yapacağı ifade edildi. Birliğin yapılacak seçime kadar görevli diğer üyelerinin de Kadir Temizel, Uğur Berk, Behçet Morgül, Umut Tepedenlioğlu, Dağlar Özügüç, Onur Tunç ve Levent Billurcu olduğu belirtildi. Kaymakam Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile birlik üyelerinin katıldığı toplantıda Belediye kapanmadan önce birliğin yönetiminde bulunan Küçükköy Belediyesi eski başkanı Mesut Ergin ile İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Kantık’ın da hazır bulunduğu toplantıda, birliğin kurucu organlarından Özel İdare , Küçükköy ve Altınova Belediyeleri kapatılınca AYTUGEB’in kapanmamak için Gömeç, Edremit ve Balıkesir Büyükşehir Belediyeleri ile birleşme önerilerine verilen yanıtlar gündeme geldi. 

BALIKESİR UYGUN BULMADI, EDREMİT BİRLEŞME ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yazıda, AYTUGEB ile birleşmenin uygun görülmediği, Edremit Belediyesinin ise birliğin katılım teklifini kabul ettiği açıklandı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “AYTUGEB içinde başka bir belediyenin daha olması gerekiyordu. Balıkesir Belediyesi tek bir turizm birliği kurmak istiyor. O birliğinde içinde olacağız ama biz kendi birliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Balıkesir ile bileşmeyi sağlayamayınca Kamil Saka ile görüştük. Biz de onların Güre’de olan alt yapı birliğine katılıp destek vereceğiz. Yani birbirimize karşılıklı üye olacağız. Birliklerimiz kapanmamış olacak” dedi. 

Birlik Tüzüğünün 14. Maddesine göre 3 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonunun kuruldu. Komisyona Hasari Kaplan, Ümit Özgültekin ve Ferzan Kandemir seçildi. Tüzük değişikliklerinin görüşülmesi ve Valilik onayına sunulması konusunda ise Birliğin adının aynı kalması, Yönetim kadrosu oluşturulurken ise gelen öneriler doğrultusunda sadece otel işletmecilerine değil tur operatörleri, restoran sahipleri ve dalış okulları temsilcilerine de yer verilmesi kabul edildi.

“AYTUGEB’İ SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İDARE ETMELİ, KURUMLARA KALIRSA OLMAZ”
Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Uygun görürseniz ben başkan olayım. Görev yapmak isteyenlerle birlikte biz bu birliği güzelce idare edelim. Benim başkan olma amacım belediye ile olan akışı idare edebilmek. Merkez, Cunda, Altınova, Küçükköy’de herkes turizm için ateşli. Mecburuz. Başka bir şey yok önümüzde. Ama bu birliği siz yöneteceksiniz. Ben buna varım. Siz yoksanız ben de yokum. İşletmeler varsa, ben varım ve belediye emrinizde. Ancak herkesin katkısı olacak. Hem madden hem de bilgi açısından katkınız olacak. AYTUGEB, sahip çıkılırsa bir yerlere gider. Kurum yöneticileri ile kalırsa olmaz. Bu ülküde var mıyız? bu birliğin yönetimine girecekseniz, çaba harcayacaksınız. AYTUGEB’i yönetmeye var mısınız?” diye sordu. Toplantıya katılan sektör temsilcilerinden olumlu yanıt aldı. 

“AYVALIK, YURT İÇİ FUARLARDAN ÇEKİLSİN, YABANCI TURİZMİ HEDEFLEYELİM”
Başkan Gençer, AYTUGEB’in artık yurt içi fuarlardan çekilmesi gerektiğini de belirterek, “Ayvalık’ın artık Türkiye içindeki fuarlara katılması taraftarı değilim. 2 metrelik stantlarda değil yurt dışında ciddi fuarlarda olmalıyız ama sizler başında durmalısınız. Yoksa hepsi teferruat. Esas konu bu. Bunu yapabileceksek yapalım. Ayvalık turizmini yönlendireceğiz. Yabancı turizm gerek. Yıllarca Emitt’e gittik. Davul zurna eşliğinde gittik, davul zurna ile çıktık. İzmir’e de öyle. Sonucunu artık almışızdır almamışız diye bir şey yok. Bütçeye bakınca o rakamlarla yurt dışında iyi bir fuara gideriz. Yabancı turizmi hedefleyelim. Ayvalık’a yabancı turizm şart, yerli turizm bir aşamaya geldi. Bu yabancı turizmi halletmediğimiz takdirde kimse buraya yatırım yapmaz, yatırımını yenilemez. Eski projelerle turizm yapmaya çalışırız. 50 günlük sezon olmaz. En az 4 aya çıkarmalıyız. AYTUGEB, Ayvalık’ı yurt dışında nasıl tanıtabileceğine baksın” dedi. 

“AYTUGEB’İN İŞLETİLMESİ LAZIM, AYVALIK BUNA MUHTAÇ”
Kaymakam Naif Yavuz’da turizm işinin uzmanının turizm işletmecileri olduğunu ifade ederek, “Her toplantıda üç belediye başkanı ve kaymakam birbirimize bakıp duruyoruz. Sizin öngörüleriniz, sizin tercihleriniz lazım. Bu işin mutfağında, temelinde siz olmazsanız bu iş yürümez. AYTUGEB’in süratle işletilmesi, varlığını sürdürmesi lazım. Ayvalık buna muhtaç” dedi. Toplantıya bu kez sektör temsilcisi olarak katılan Mesut Ergin, yurt içi fuarlardan çekilme konusuna katılmadığını, bütün turizm duayenlerinin bulunduğu bu fuarlar olmak gerektiğini belirtti. Yeni pazarlar bulunmasının önemli olduğunu söyleyen Ergin, yönetim kadrosunun 7 kişiyle sınırlandırılmamasını turizmle uğraşan tüm kişilerin katılmasının sağlanmasını önerdi. Bu öneri kabul gördü. Birliğin başkanı Rahmi Gençer olarak belirlendi ve yönetim kadrosuna turizmin diğer dalları ile uğraşan kişilerinde katılması için tüzük değişikliği yapıldıktan sonra Birlik Meclisinin belirlenmesi için olağanüstü toplantı yapılmasına karar verildi.