TREN
 
 
HABERLERİMİZ & MEDYA
Haber Başlıkları
 
ATO ve AYTUGEB Midilli'deki Fuara Damgasını Vurdu

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda, zeytin çekirdeğinden elde edilen kalorifer yakıtından mobilyaya, sobadan el işi halı kilimlere kadar birçok ürünün yer aldığı Türk-Yunan Ticaret, Kültür ve Turizm Fuarı'nın gözdesi; Ayvalık Ticaret Odası öncülüğünde açılan iki ayrı Ayvalık stantları oldu. 

Açılışını; Midilli Valisi Nasos Yakalis ve Belediye Başkanı Demetrıos Phokıonos Vounatsos ile konuk Türk başkanları birlikte yaptığı, Lesvos Adası, Midilli şehrinin marinasındaki alanda kurulan 'Expo-2013 Aegean' adını taşıyan fuara katılanların Ayvalık Ticaret Odası ve yine ATO öncülüğünde kurulan Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Hizmet Birliği (AYTUGEB) stantlarına yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Türk ve Yunan konuklarını ağırlayan fuarda bulunan stantların aşırı sıcaklar nedeniyle akşamları açıldığı dikkatlerden kaçmazken, fuardaki Ayvalık Ticaret Odası ve AYTUGEB stantlarını ziyaret edenlere; Ayvalık'ın tanıtım CD'leri, broşürler, kitapçıklar, Ayvalık'ın dünyaca ünlü zeytinyağları ve zeytinyağından üretilen sabunları minyatür olarak dağıtıldı. Ayvalık'ın en ünlü İmren Pastanesi'nin sahibi Ahmet İmren ve ortağı Miray Anaz tarafından ilçenin eşsiz tadlarından Sakızlı Kurabiye, Lor Tatlısı, Zeytinyağlı Baklava gibi ürünlerinin de ziyaretçilere ücretsiz dağıtıldığı Ayvalık stantlarına, ilginin son derece yoğun olduğu gözlendi. 

Her gece ayrı bir sanatçı ve gurubun fuar alanında kurulan iki ayrı sahnede konserler verdiği Expo-2013 Aegean Türk-Yunan Ticaret, Kültür ve Turizm Fuarın tiyatro, gölge oyunu ve küçük konser gibi etkinliklerle bir festival havasında sona erdiği öğrenildi. Ege'nin iki yakasını buluşturan bir kez daha buluşturan fuarın ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, ATO ve AYTUGEB'e ait her iki stantta; mutfak dolapları, kapı-pencere, panjur, yer karosu yapan firmalarla, ATO üyesi yaklaşık 50 firmanın ürettiklerinin tanıtım donelerini de ziyaretçilere dağıttıklarını vurgulayarak, fuardan çok ciddi bağlantılar kurarak dönmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Başkan Gençer, ATO olarak kurdukları stantlarda Ayvalıklı firmaların çok ciddi siparişler aldığını kaydederek, "ATO yönetimindeki tüm arkadaşlarımızla 6 ayrı firmanın temsilcilerinin de görev aldığı fuarda, AYTUGEB'in yeni bastırdığı Ayvalık haritasını Yunanlı ziyaretçilere dağıttık. Birliğin üyesi olan ilçemizdeki turistik tesislerin tanıtıcı donelerini dağıttığımız bu standın yanı sıra Ayvalık El Sanatları Derneği üyelerinin hazırladıkları hediyelik eşyalarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu" dedi. 

GENÇER SONUÇTAN MEMNUN 

Fuar süresince Ayvalık stantlarına yoğun ilginin gösterildiğinin altını çizen Gençer, "Bu süre içerisinde Yunan televizyon kanalları başta olmak üzere bir çok basın kuruluşuna Ayvalık'ımızla ilgili röportajlar gerçekleştirdik. Midilli Valisi, Midilli Valisi ve üst düzey Yunanlı bürokratlar da stantlarımızı gezdi. Ben bu yıl ilçemiz için bu fuarın geri dönüşümün oldukça büyük olduğunu gördüm. Gelecek sene daha iyi organize olarak bu geri dönüşümleri daha da arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Gençer, Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle, Midilli-Ayvalık arasında azalan ziyaretçi giriş-çıkışlarının söz konusu fuar sayesinde yeniden en azından geçtiğmiz yıllara yakın bir seviyeye ulaşacağına inandığını da sözlerine ekledi.